Notitieboek Het eerste blauwe notitieboek waarin ik vanaf 1979 inzichten over communicatie en vormgeving noteer. Nu voor iedereen in te zien via dit blog. Reacties welkom!
Categorie

Recente berichten

Archief

Random selectie werk...
Memory kits Theatervrouwen CD covers PA verhuurder Tennisles Meer...

Links

Disciplines
Crossmedia actiecommunicatie
Corporate identity design
Interne communicatie
Personal branding

27-05-2010 // gepost door Ben
Een zijsprong naar beeldende kunst
Categorie: | 0 comments

Naast advies, concept en design in opdracht werk ik sinds mijn academietijd incidenteel aan autonome kunstprojecten. Mijn belangrijkste bijdrage aan de kunstwereld is tot nu toe het project ‘Memory Kits in vain’.

Thema: het proberen om herinneringen weer tot leven te brengen met behulp van bouwpakketten die gebaseerd zijn op mijn eigen jeugdfoto’s.
Doel: het thema in diverse verschijningsvormen exposeren, vooral om feedback van bezoekers te krijgen en met hen in dialoog te kunnen gaan.
Middel: levensecht uitgewerkte pastiches van de vormgeving van een plastic bouwdoos, compleet met een presentatie van een serie bouwdozen in een soort winkelschap.

Pastiche van bouwdoos (© Ben Drost)

De eerste Memory Kit van een van mijn jeugdfoto's, compleet met montageinstructie en een (geboetseerd) raamwerk met de onderdelen van de foto. Er is bewust een vervreemding in ruimtelijkheid en perspectief toegepast.

Resultaat: met de eerste Memory Kit won ik een soloexpositie in galerie Moira te Utrecht en ontving daarna uitnodigingen voor tentoonstellingen in Den Bosch en ‘Niet De Kunstvlaai’ en ‘Copy Culture’ te Amsterdam. Vrienden en bekenden kochten wat werk, maar bezoekers die mij niet persoonlijk kenden, gingen ondanks een aanvankelijke koopintentie toch met lege handen naar huis. Het werk had blijkbaar de grens bereikt van in hoeverre je de persoonlijke herinneringen van een ander in je huiskamer wilt plaatsen. Een enorm interessant fenomeen voor iemand die zijn hele carrière al bezig is met zaken zo aantrekkelijk (lees: verkoopbaar) mogelijk te maken. Ik vraag me wel af of er nog iets over is van die terughoudendheid in dit personal branding / social media tijdperk. Ik ben benieuwd naar jouw mening!

Memory Kit bouwdozen, klaar om te verkopen... (© Ben Drost)

Enige Memory Kits gepresenteerd in een stellingkast in galerie Moira, Utrecht.

Bouwdoos pastiche ontwerp met jeugdfoto (© Ben Drost)

Een Memory Kit met foto van piepjonge Shapegiver met zijn speelgoed.

Bouwtekening als blauwdruk (© Ben Drost)

De montageinstructie van bovenstaande bouwdoos, gepresenteerd als groot formaat blauwdruk.

Reageren op dit artikel:

* Verplicht     


Over deze weblog
Ik ben Ben Drost. Na jarenlang creatief directeurschap bij een reclamebureau, ben ik tegenwoordig onafhankelijk communicatieadviseur / grafisch vormgever. Wellicht een opmerkelijke twee-eenheid, voor mij zo natuurlijk als het maar kan. Het biedt opdrachtgevers de kortste lijn in strategie, concept, design & realisatie; ik kan zelf vormgeven wat ik adviseer en realiseer het vervolgens samen met mijn netwerk.


Ben @ social media
LinkedInTwitterFlickrYoutubeXing
Ben @ social spots
IgluuSeats2Meet
Recente reacties

Tag cloud
Abonneer
RSSRSS | Twitter | 
Meta
Login
Wordpress.org

Cookie instellingen